Màster universitari en Enginyeria Industrial

Accés

Preinscripció i matrícula

Curs 2024-25

La preinscripció s'haurà de realizar por Internet: http://www.udl.cat/ca/estudis/poficials_preinscripcio/

La matrícula i la modificació de matrícula es podrà realitzar pel sistema d'automatrícula o de forma presencial en la secretaria del centre, sol·licitant cita previa.

L'accés per Internet estrà habilitat durant les dates indicades: http://automatricula.udl.cat/

PRIMER TERMINI

  • Preinscripció: de l'1 de març al 5 julio del 2024
  • Resolució: 23 de juliol del 2024
  • MatrÍcula: 29 i 30 de juliol del 2024
  • Modificacions de matrícula: 3 i 4 d'octubre del 2024

Resolució de la preinscripció del primer termini: Resolució primer termini 2024-25

 

SEGON TERMINI (en el supòsit que quedin places vacants)

  • Preinscripció: del 31 de juliol al 9 de setembre del 2024
  • Resolució: 19 de setembre del 2024
  • Matrícula: 24 i 25 de setembre del 2024
  • Modificacions de matrícula: 3 i 4 d'octubre del 2024

Resolució de la preinscripció del primer termini: Resolució segon termini 2024-25

 

En el supòsit que quedin places vacants es podrà obrir un termini extraordinadri de preinscripció.

Criteris generals d'admissió

Criteris generals d'admissió als estudis de Màster en Enginyeria Industrial

L'apartat 4.2 de l'annex associat a l'Ordre ministerial CIN/311/2009 especifica que qualsevol estudiant que sigui admés al màster haurà de complir alguna de les tres condicions següents:

  1. Podrà accedir al màster que habilita per a l'exercici de la professió d'Enginyer Industrial qui hagi adquirit prèviament les competències que es recullen en l'apartat 3 de l'Ordre Ministerial per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per a l'exercici de la professió d'Enginyer Tècnic Industrial i que la seva formació estigui d'acord amb la que s'estableix en l'apartat 5 de l'esmentada Ordre CIN/351/2009. També hi poden accedir els titulats universitaris estrangers amb el títol homologat1 a qualsevol de les anteriors titulacions.
  2. Així mateix, es permetrà l'accés al màster quan el títol de grau de l'interessat/da acrediti haver cursat el mòdul de formació bàsica i el mòdul comú a la branca, encara que no cobreixi un bloc complet del mòdul de tecnologia específica i sí 48 crèdits dels oferts en el conjunt dels blocs d'aquest mòdul d'un títol de grau que habiliti per a l'exercici d'Enginyer Tècnic Industrial, d'acord amb la referida ordre ministerial.
  3. Igualment, podrà accedir a aquest màster qui estigui en possessió de qualsevol altre títol de grau sense prejudici que en aquest cas s'estableixin els complements de formació prèvia que s'estimin necessaris.

1El procés d'homologació ha de realitzar-se a través del ministeri pertinent del Govern d'Espanya.

Complements de formació

En el cas de futurs titulats en els diferents graus derivats de l'Ordre CIN/351/2009, no serà necessaria la realització de cap complement de formació per poder cursar aquest màster. En canvi, i d'acord amb l'apartat 4.2.3 de l'annex associat a l'Ordre ministerial CIN/311/2009, els estudiants que estan en possessió d'una titulació d'Enginyeria Tècnica Industrial no adaptada a l'EEES hauran de fer uns complements de formació que garanteixin l'adquisició de totes les competències descrites en l'apartat 3 de l'Ordre CIN/351/2009. La Comissió d'Estudis haurà de seguir, si n'hi ha, els acords fixats en aquesta matèria per la Comissió Interuniversitària de Catalunya (CIC) o el Consell d'Universitats.

Per a casos específics, la Comissió d'Estudis del Màster estudiarà cada cas particular, assegurant la realització de tots aquells complements de formació que permetin a l'estudiant adquirir totes les competències que es recullen a l'apartat 3 de l'Ordre CIN/351/2009.

Els complements de formació descrits seran assignatures extracurriculars del pla d'estudis del màster. És per això que en cap cas la realització d'aquests complements podrà comptabilitzar dins dels 120 ECTS associats al pla d'estudis del màster.

IMPORTANT: Quan la disparitat entre la formació rebuda pel candidat i el nivell necessari per accedir al màster faci necessària la realització de complements de formació amb un nombre de crèdits superior a 24 ECTS, l'alumne no podrà ser admès al màster.

 

Criteris d'admissió EPS-UdL

El perfil acadèmic d'un estudiant que vulgui accedir a aquest Màster ve fixat per l'apartat 4.2 de l'Annex associat a l'Ordre Ministerial CIN/311/2009, sense perjudici del que disposa l'article 18 i la disposició addicional primera del RD822/2021 .

L´entrada majoritària al Màster en Enginyeria Industrial provindrà de les titulacions associades a la professió d'Enginyer Tècnic Industrial (graus fixats per l´Ordre CIN/351/2009), titulacions de grau de l'àmbit de l´enginyeria industrial (Grau en Enginyeria de l´Energia i la Sostenibilitat, el Grau en Organització Industrial i Logística, el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials, o similars) o bé aquelles titulacions d'Enginyeria Tècnica Industrial prèvies a l'EEES.

Les sol·licituds recollides s'ordenaran atenent els criteris següents:

  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial que habiliti per exercir la professió regulada d'Enginyer Tècnic Industrial.
  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial de grau adscrit a la branca d'enginyeria i arquitectura.
  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial de grau de la branca científica.
  • Estar en possessió de qualsevol altre títol universitari oficial de grau.

Igualment, podran accedir a aquest màster els qui estiguin en possessió de qualsevol altre títol de grau sense perjudici que en aquest cas s'estableixin els complements de formació prèvia que es considerin necessaris. En cap cas la realització de complements formatius no podrà superar els 24 ECTS.

L'ordenació de les sol·licituds admeses es farà exclusivament conforme al criteri acadèmic de la nota mitjana de l'expedient.

En el marc de la Disposició addicional novena del RD 822/2021 la Universitat de Lleida ofereix tres Programes acadèmics amb recorreguts successius en Enginyeria Industrial que defineixen itineraris d'accés al Màster per als estudiants que accedeixin als Graus per aquesta via d'entrada ( Estudis de PARS (Grau+Màster))

  • PARS a Enginyeria Industrial via Grau Enginyeria Mecànica.
  • PARS a Enginyeria Industrial via Grau Enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica.
  • PARS a Enginyeria Industrial via Grau Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat.

D'acord amb l'article 18.4 del RD 822/2021, excepcionalment es permetrà que un o una estudianta de Grau a qui reste per superar el TFG i com a màxim fins a 9 crèdits ECTS, podrà accedir i matricular-se al Màster, si bé en cap cas podrà obtenir el títol de Màster si prèviament no heu obtingut el títol de Grau. Els i les estudiants que disposin del títol universitari oficial de Grau tindran prioritat a la matrícula.

Qualsevol estudiant que estigui admès al màster podrà cursar la menció de formació dual, si així ho desitja, i si supera un procés de selecció de les empreses que participen al programa de formació dual.

El procés a seguir per sol·licitar l'ingrés a la menció de formació dual s'informa a través de la pàgina web de la titulació. En aquest espai web es podran consultar els detalls de les propostes formatives de les empreses col·laboradores, així com informació general dels procediments, calendaris i condicions contractuals.

Més informació

Normativa i procediment general d’accés

La normativa i procediment general d’accés al Máster a la Universitat de Lleida se pot consultar en el següent enllaç:

Normativa i procediment general d’accés d’estudiants al Máster

 

Normativa de preinscripció

Normativa de preinscripció

 

Terminis de preinscripció i matrícula